Eskişehir’de kurban pazarı için satışa sunulan Sivas Kangalı ırkı kuzular, hem imajları ve hem de etlerinin lezzeti sebebi ile ilgi görüyor.
Kurban Bayramı‘nın gelmesiyle birlikte hayvan pazarlarında küçükbaş hayvanlara talep arttı. Hayvan yetiştiricisi Ali Yılmaz’ın getirdiği turuncu renkli Sivas Kangalı kuzuları hakkında, hem renklerinden farklı olması, hem de başka kuzulara nazaran etlerinin daha lezzetli olması sebebi ile tercih edildiklerini belirtti. Yağlarının sırf kuyruklarında bulunmasıyla öbür ırklardan ayrılan bu kuzuların, klasik kurban adetlerinde de özel bir yere sahip olduğu belirtiliyor. Hayvan yetiştiricisi Yılmaz, kına yakma geleneğinin bu hayvanlarla sürdürüldüğünü söz etti.
“Bu hayvanların yağları etlerin ortasında değil, yalnızca kuyruğunda çıkar”
Yetiştirici Ali Yılmaz, turuncu renkli Sivas Kangal ırkı kuzuları hakkında, “Kendi kuzularımız. Irkları da Sivas Kangalı olarak geçer. Bu hayvanların yağları etlerin ortasında değil, yalnızca kuyruğunda çıkar. Lakin Mernus ve öteki hayvanların yağı eti ortasında da çıkar. Bunun eti lezzetlidir, onun için bizi tercih ediyorlar. Bizde adettir; geline, askere, kurbana kına yakılır. Bu mübarek bir şeydir, kurban mübarek bir şeydir” dedi. – ESKİŞEHİR
More Stories
56. Doğanşar Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri Yapıldı
Doğanşar’da 56. Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri Coşkusu
Sivasspor’un Genç Yıldızı Emirhan Başyiğit’in Mukavelesi Uzatıldı