Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların sağlıklı ve sağlam besine ulaşabilmeleri hedefiyle Erzincan’da besin kontrolleri sürat kazandı.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Besin Denetim Vazifelileri tarafından kent genelinde yürütülen kontrollerle, bilhassa kurban etlerinin parçalanması, koruması ve kıyma çekim süreçlerinin hijyenik kurallarında yapılması hedefleniyor. Bayram sürecinde et ve et eserleriyle ilgili işletmeler sıkı kontrole tabi tutuluyor. Yetkililer, Kurban Bayramı’nı sağlıklı ve sıkıntısız geçirebilmek ismine, şekerleme ve unlu mamul üretim ve satış yerlerinde de mevzuata uygunluk denetimlerinin ağır biçimde devam ettiğini belirtti. Gruplar, kayıt ve onay numarası olmayan eserlerin satışına müsaade vermezken, vatandaşlara da alışveriş yaparken bu dokümanlara dikkat etmeleri davetinde bulundu.
Erzincan Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, eserlerin son kullanma tarihine dikkat edilmesi, açıkta satılan eserlerden kaçınılması ve alışveriş yapılan işletmelerin satış kurallarının gözetilmesinin halk sıhhati açısından büyük kıymet taşıdığını belirtti. – ERZİNCAN
More Stories
Girlevik Şelalesi Bayramda Yerli ve Yabancı Turist Akınına Uğradı
Tokat’ta Yayla Göçü Dron ile Havadan Görüntülendi
Tokat’ta Fareler için Kükürt ve İspirto Yakıldı, 4 Kişi Hastaneye Kaldırıldı